Dirigenten en vocal coaches

Marleen De Boo

Marleen De Boo kreeg als lid van het Jeugdkoor Waelrant al op jonge leeftijd de smaak van de koormuziek te pakken. Zij studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar zij het diploma 'Laureaat in de Muziekpedagogie' behaalde met eerste prijzen voor Notenleer, Harmonie en Contrapunt. Daarnaast behaalde zij ook een Master in de Koordirectie bij Erik Van Nevel.
Binnen “VZW Waelrantkoren” leidt zij het Kinderkoor, het Kinderkoor+, het Jeugdkoor, de Camerata en het Kamerkoor.
Aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier en haar filialen te Broechem en Zandhoven is zij verbonden als leerkracht AMV en leidt zij 3 koren en verschillende samenzangklassen, zowel van jongeren als volwassenen. Bovendien is zij in deze academie docent koordirectie.
Tussen september 2009 en juli 2014 was zij dirigent van het Leuvens Universitair Koor.
Voor Koor en Stem leidt ze regelmatig workshops voor kinderen en jongeren, geeft ze koorcoachings over heel Vlaanderen, en is ze actief binnen de opleiding “Zingen met Kinderen”.
In juli 2015 leidde ze workshops voor Choralp tijdens een internationale zingweek te Briançon. Tijdens de zomer van 2017 werkte ze als atelierleider op het festival “Europa Cantat Junior” in Lyon met een groep van een 100-tal jongeren uit Catalonië en China.
Sinds september 2015 is ze als gastdocent verbonden aan het Koninklijk Vlaams Muziekconcervatorium te Antwerpen in het nieuwe postgraduaat “Directie voor Jeugd- en Kinderkoren”.
Als dirigent is Marleen De Boo vooral bezig met het pedagogische aspect van het koorzingen. Koorzangers opleiden en amateurs, vooral kinderen en jongeren, de rijkdom van koormuziek laten ontdekken is haar drijfveer.
CV English/Français


Boje Moons

Boje Moons voelde de muzikale kriebels wanneer ze als achtjarige voor het eerst naar het Kinderkoor Waelrant ging. Het zingen vond ze zo leuk dat ze ook snel begon met zanglessen bij Greetje Anthoni in Academie Borgerhout. Ze studeerde af voor zang aan de SAMWD Lier bij docente Danni Van Hoof en werd laureaat zang.

In 2015 behaalde ze haar bachelordiploma als leerkracht Muzikale Opvoeding en Wiskunde.
In 2020 studeerde ze met cum laude af voor klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze studeerde bij Anne Cambier en volgde ze koordirectie bij Luc Anthonis. Ook volgde ze les bij Guy De Mey, Korneel Bernolet, Lucienne Van Deyck, …

Ze nam in 2009 en 2010 deel aan een aantal operaproducties van Muziektheater Transparant. Daarnaast zong Boje ook al vaak mee met grote producties van vzw Waelrantkoren o.l.v. Marleen De Boo. Ze zong ook al mee in een aantal producties van het Vlaams Radiokoor en het Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe.


Binnen de Waelrantkoren dirigeert Boje het Voorbereidend Kinderkoor en Waelrant beKOORt.

Sander Meersmans

Sander Meersmans was nog net geen 6 jaar toen hij zijn eerste muzikale stapjes zette in de pre-opleiding van de Lierse academie. 17 jaar later behaalde hij in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen zijn diploma ‘Master in de Muziek’ voor piano met grote onderscheiding. Sinds juni 2016 vormt Sander samen met Elisabeth Crommelynck het pianoduo ‘Symbiosis’. Hij is ook leraar piano en instrumentgerichte AMV aan de academie van Borgerhout
Naast piano heeft Sander altijd een heel grote liefde gehad voor (koor)zang. Van kindsbeen af zong hij in verschillende koren, tot hij in 2015 in Jeugdkoor Waelrant terecht kwam. Sinds 2017 zingt hij ook in het polyfonie-ensemble Vocem Flentium. Sander volgde al 2 jaar de cursus CVT (Complete Vocal Technique). Daarmee kan hij zichzelf beter ontwikkelen in verschillende zangstijlen en ook anderen zangtechnische ondersteuning bieden.
Sander leidt het in 2018 opgestarte POPkoor.